Vapuksi paistelin itse munkit kun saatiin mun isä perheineen kylään :)
Rinkula munkit oli ihan tavallisia ja pyöreissä on sisällä mini pätkiksiä..
Rinkula munkit oli ihan tavallisia ja pyöreissä on sisällä mini pätkiksiä..
Taikina:
100g voisulaa
2 1/2dl maitoa
1/2pkt hiivaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
1tl suolaa
1 muna
7dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
Rypsiöljyä
Pinnalle:
Sokeria
Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää suurinosa jauhoista
samalla sekoittaen. Lisää joukkoon voisula ja loput jauhoista.
Anna takinan kohota liinan alla 45min.
Leivo taikinasta samankokoisia pieniä palloja n. 15kpl ja tee halutessasi
niihin reikä keskelle peukalolla ja tee siitä tasainen rinkilä. Annan munkkien vielä kohota
30min liinan alla. Pätkiksen laitoin taikinan sisääl ja pyöritin palloksi.
Paista munkin 180 asteisessa öljyssä molemmin puolin kunnes pinta on kauniin ruskea.
Laita valmiit munkit kulhoon missä on talouspaperia ja sokeroi heti kun pystyt munkkeja
käsittelemään käsin.
Tässä pätkismunkki sisältä :) Oli kyllä hyviä!!
100g voisulaa
2 1/2dl maitoa
1/2pkt hiivaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
1tl suolaa
1 muna
7dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
Rypsiöljyä
Pinnalle:
Sokeria
Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää suurinosa jauhoista
samalla sekoittaen. Lisää joukkoon voisula ja loput jauhoista.
Anna takinan kohota liinan alla 45min.
Leivo taikinasta samankokoisia pieniä palloja n. 15kpl ja tee halutessasi
niihin reikä keskelle peukalolla ja tee siitä tasainen rinkilä. Annan munkkien vielä kohota
30min liinan alla. Pätkiksen laitoin taikinan sisääl ja pyöritin palloksi.
Paista munkin 180 asteisessa öljyssä molemmin puolin kunnes pinta on kauniin ruskea.
Laita valmiit munkit kulhoon missä on talouspaperia ja sokeroi heti kun pystyt munkkeja
käsittelemään käsin.
Tässä pätkismunkki sisältä :) Oli kyllä hyviä!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti